måndag 29 november 2010

Porslinsmålning idag

Nu har jag tagit hem lite målat. Inte traditionellt målat, men det kommer.


Först en mugg med ett "knypplat" motiv av spetsen "modedockan".


Och så Tove Janssons Hattefnattar. Den ska bli en liten bonusjulklapp.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 22 november 2010

Porslinsmålat idag

Idag hat jag målat färdigt två saker på porslinsmålningen. Det var jätte roligt. En mugg med en knypplad spets i konturolja och svartblå färg och ett fat format som en tekanna som man ska lägga använda tepåsar på. Den målade jag Tove Janssons hattefnattar på. Muggen ska jag ha själv. Hattefnattarna får min blivande svägerska. Bilder kommer nästa vecka för jag glömde fotografera dom. Ska måla på onsdag också och till dess måste jag komma på vad jag ska måla och på vad jag ska måla.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 21 november 2010

Tehuva

I fredags började jag sy en tehuva. Jag gjorde en mall i tidningspapper och sedan stökade jag till det för att hitta allt material. Snart är den klar. Det är bara lite effektstygn kvar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 15 november 2010

Porslinsmålning idag

Ikväll var jag på porslinsmålning. Har varit där två gånger nu. Det var länge sedan sist. Ett helt år tror bestämt. Detta var det sista jag målade och jag orkade inte ens hämta den då. Det är ett fat som man ska lägga sin använda tepåse på.


Jag hade hoppats att jag skulle ha hunnit färdigt med den mugg jag målar på nu, men icke då. Nästa måndag blir den kanske klar för bränning.

- Posted using BlogPress from my iPhone